Ada müzik 25. yılını kutluyor


Türkiye'nin bağımsız müzik firmalarından Ada Müzik, 25. yılını 9 Haziran'da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek görkemli bir konserle kutlayacak. Hazırlıkları, Gürol Ağırbaş ve Burhan Şeşen'le konuştuk.


ÖZGE Ç. DENİZCİ

Ada Müzik 25 yıllık yolculuğu boyunca 100'e yakın müzisyenle çalışmış, 400'ün üzerinde albüme imza atmış, bağımsız bir müzik firması. Bu yıl 25. yılını 'Ada'yı Çeyrek Geçe' başlığıyla gerçekleştirecekleri bir konserle kutlayacak Ada Müzik. Konserde Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay, Grup Gündoğarken, Yeni Türkü, Hüsnü Arkan, Birsen Tezer, Bulutsuzluk Özlemi, Mor ve Ötesi, Jehan Barbur, Mavi Işıklar, Replikas, Gürol Ağırbaş gibi tanınmış müzisyen ve gruplar sahne alacak. Gecenin müzik direktörlüğünü daha önce de benzer işlere el atmış müzisyen Gürol Ağırbaş yapıyor. Koordinasyon işleriyse müzisyen Burhan Şeşen'e ait. Onlarla Ada Müziği ve 'Ada'yı Çeyrek Geçe'yi konuştuk.  

- 25. yılda bir kutlama planı var mıydı, proje nasıl ortaya çıktı?
Gürol Ağırbaş: Ada Müzik'le yıllardır çalışıyorum ve bir yandan müzik direktörlüğünü de yapıyorum. Bu proje de muhabbet halindeyken ortaya çıktı. Ada Müzik'in 25. yılını doldurmuş olduğunu konuşurken konser yapabileceğimizi düşündük ve sonra da iş ciddiye bindi, derken Burhan'la (Şeşen) irtibata geçtik.
Burhan Şeşen: Daha önce Gürol'la Ezginin Günlüğü'nün 25. yıl konserini yapmıştık. Orkestrayı Gürol kurmuştu, ben de organizasyonu yapmıştım. Sonra Sinop'ta termik santrallara karşı bir konser yaptık. Bu da üçüncü işimiz. İyi bir işletme bile 25. yılını Türkiye'de zor görürken Ada Müzik'in 25 yılı devirmiş olması çok önemli. Müzisyenler seçildi, organizasyon yapıldı. Güzel bir gece ve oldukça büyük bir orkestra olacak.

SAHNEDE 45 KİŞİLİK ORKESTRA OLACAK
- Orkestrada hangi enstrümanlar olacak?
G. A.: Orkestramızda 20'ye yakın klasik batı müziği kemanı olacak. 10 kişilik alaturka keman çalan ekibimiz var. Bunun yanı sıra yine alaturka sazların tamamına yakını olacak. Piyano, davul, bas gibi enstrümanlar... 45 kişiye yakın bir ekiple çalacağız. Şu anda bunların yazımı, çizimiyle uğraşıyoruz. Bir yandan da görseller oluşturuluyor.

- Müzisyen seçimleri nasıl yapıldı?
G.A.: Ben müzik direktörlüğünü, koordinasyonu da Burhan yapıyor ama işin içinde bir de yapımcı firma Atlantis var. Onlar müzisyenleri seçtiği için biz daha rahat hareket ettik. Onlar da seçimi elbette Ada Müzik'le çalışan müzisyenler arasından yaptı.
B.Ş: Firma üzerimizden bu işi almakla çok iyi yaptı. Çünkü biz bu seçimi yapamayacaktık.

- Ada Müzik'le olan ilişkiniz nasıl başladı?
G.A.: Ada Müzik'le çalışmaya başlamamız, Zuhal Olcay'ın 'Başucu Şarkıları'yla olmuştu. Daha sonra da birçok farklı iş yaptık. En son bana ait olan 'Köprüler / İki Dünya', 'Köprüler / Beyazperde' albümlerini yaptık. Çalışmaya da devam ediyoruz.
B.Ş.: Bülent Forta ve Levent Saçılanateş çok iyi dostumuz. Albüm yapmasak da onları çok seviyoruz. Ada Müzik'ten çıkan bir albümü her zaman gönül rahatlığıyla gidip almışımdır. Yeni Gündoğarken albümünü de Ada Müzik'ten çıkaracağız. Her zaman onların yanlarında olmaya çalışacağız. Çeşitli sürprizler de olacak.

- Konserde birbirinden farklı isimler yer alacak. Bu genelde sahnede sıkıntıya sebep olur ama sizde sound'un oturmaması gibi bir sıkıntı olmayacaktır...
G.A.: Bu tip aksilikler olmasın diye gelecek olan sanatçılara grupların haricinde benim kurduğum orkestra eşlik edecek. Çünkü herkes çıkıp kendi linecheck'ini, soundcheck'ini yapmaya kalkarsa orada çok büyük sıkıntılar olabilir. Hakikaten zor iş, üstelik adrenali de yüksek işler ama tecrübeliyiz.

SÜRPRİZLİ GECE
Gürol Ağırbaş, 'Köprüler' ve 'İki Dünya' albümlerinde yer alan parçaların büyük orkestra eşliğinde ilk kez canlı çalınıp icra edileceğini söylüyor. 'Sonucunu merakla bekliyorum. Az prova yapacağız. Aslında profesyonellerle çalışınca çok fazla prova yapmaya da gerek olmuyor. Açılışı 'Köprüler'le yapacağız. Elbette sürprizler de olacak. Bunlar da gelecek izleyiciye kalsın istiyorum. Burhan da yeni bir şeyler yapacak'.  Burhan Şeşen de ekliyor: 'Bir şarkı çalacağız, o da yeni albümümüzde yer alacak. Ben böyle organizasyonları çok seviyorum. Uzun süredir göremediğimiz müzisyenleri bir arada göreceğiz. Kulisi paylaşacağız ve onlarla muhabbet edeceğiz. Umuyoruz ki alnımızın akıyla bu işten de çıkacağız.'

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS