Mehtap Meral'in ''Aşk'' Albümü Ada Müzik'ten Çıktı.


                                 
 

Mehtap Meral Ruhi Su Dostlar Korosu'nda uzun yıllar korist olarak görev yaptı; bu arada sahne çalışmalarını sürdürerek çeşitli mekânlarda sahne aldı. Bir çok sanat etkinliğinde konserler verdi.


Müzik eğitmeni olarak, çok sayıda öğrenci yetiştirdi. Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanından uyarlanan "Mutluluk" filminin müziklerini seslendirirken kendi beste ve söz çalışmalarını sürdürdü.

2010 yılında "Kedi Mevsimi" adını taşıyan ilk şiir kitabını yayınladı ve edebiyat çevrelerinden büyük bir övgü aldı.
Mehtap Meral'in ilk albümü olan ''AŞK'' ta tango formunda 9 şarkı yer alıyor. Albümün kayıtları Ada Stüdyosu'nda mix-mastering ise İhsan Apça-Özkan Mete tarafından yapıldı.

Albümün aranjörlüğünü Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay albümlerindeki usta işi aranjelerinden tanıdığımız ünlü caz müzisyeni Baki Duyarlar yaptı.
Albümde Kemanlar Mehtap Meral, Keman-Viyola Altuğ Öncü, Perküsyonlar da Engin Gürkey tarafından icra edildi.
Albümde yer alan 'Kayıp' ın sözleri ünlü İran’lı şair Furuğ’a , 'Git' in müziği Astor Piazola’ya , 'Ben Her Bahar Aşık Olurum' un sözleri Aysel Gürel, müziği Selmi Andak’a ait.
Mehtap Meral 'Adın Kalmış', 'Yalnız Yıllar', 'Ölüm Var', 'Son Tango', 'Sıkıntı', 'Küçük Bir Şey'in söz yazarı ve bestecisi. Ayrıca 'Kayıp' ın bestesi ve 'Git' in sözleri de Mehtap Meral'e ait.
Albümün fotoğrafları ise Zeynel Abidin Ağgül tarafından çekildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS