Gürol Ağırbaş’ın ’95 yılında yayınlanan ilk albümü ‘’Bas Şarkıları’’ ile ’98 yılında yayınlanan ikinci albümü ‘’Bas Şarkıları İki’’ Ada Müzik etiketiyle tıpkı basım olarak yeniden yayımlandı.



BAS ŞARKILARI
Gürol Ağırbaş’ın 1995 yılında yayınlanan “Bas Şarkıları” albümü; Türkiye’de bir basçının çıkarttığı ilk profesyonel solo albümdür. Gürol Ağırbaş Bas’ı merkez yapan ilginç bir sound çıkartmıştır ortaya. Kendine özgü, melodik cümleleri olan ‘Bas Şarkıları’dır bunlar...

Müzik Direktörlüğünü Gürol Ağırbaş’ın üstlendiği albümünün kayıtları iki farklı stüdyoda gerçekleşti. ‘’Afrika, F maj, Leyla, Koyun Baba’’ nın kayıtları Erekli &Tunç stüdyosunda Hamit Ündaş tarafından ‘91 yılında,  ‘’O Ya Na Ne, Ağıt, Balerin, Blues’’ un kayıtları ise Cem Büyükuzun tarafından ’94 yılında Living Rooms stüdyosunda yapıldı. Albümdeki şarkılar ve Düzenlemeler Gürol Ağırbaş’a, grafik dizayn’ı Sibel & Özgür Arcan’a, fotoğrafları ise Giray Güngör’e ait.



                                      
Ayrıca  ‘’O Ya  Na Ne’’ adlı şarkıya Akademi Production tarafından klip çekildi. Müziklerinin Gürol Ağırbaş’a ait olduğu şarkıda Bas’da (guild) Gürol Ağırbaş, Davul’da Cem Aksel, keyboards’da Ozan Doğulu, Vurmalı Çalgılar’da Birol Ağırbaş ve Vokalde de Vural Şerifoğlu eşlik etti.
 
‘’O ya na ne: İstanbul denilen şehrin, yaşamı her yönüyle duyumsatan ağırbaşlılığı ve güngörmüş görgüsüzlüğü ile beslenmiştir. Şehrin, hoyratça tükettiği günler boyunca farklı duygularla yüklediği anlarda.. ‘’






BAS ŞARKILARI ''İKİ''

'98 yılında yayınlanan “Bas Şarkıları İki”  albümünün düzenlemeleri Gürol Ağırbaş ve Ozan Doğulu imzası taşıyor

Tüm bestelerin Gürol Ağırbaş’a ait olduğu albümde Cem Aksel, Birol Ağırbaş, Vural Şerifoğlu, Ozan Doğulu gibi eski yol arkadaşlarının yanında,Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, Ahmet Mısırlı, Akın Eldes, Kubat gibi isimler konuk olarak yer alıyor. Ayrıca albümdeki ‘108’ adlı bir bestenin sözleri de Bülent Ortaçgil’e ait.

‘’Bas Şarkıları İki’’ albümünün kayıtları ve mixleri  Cem Büyükuzun tarafından Ozan Doğulu stüdyosunda, mastering’i Cem Büyükuzun ve Didem Kurt  tarafından Stüdyo Audeon’da  yapıldı. Albümün fotoğrafları Koray Kasap’a, grafik ve foto efekt’ler  Sibel & Özgür Arcan’a ait..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA