Sevinç Eratalay 'ın Yeni Albümü: ''Devrim Türküleri''




Devrim Türküleri; Sevinç Eratalay’ın Ada Müzik’ten çıkan üçüncü albümüdür.  Ve 2005/2015 yılları arasında verdiği konserlerin canlı ses kayıtlarından oluşmaktadır.

Devrim Türküleri ile birlikte 12 albümü bulunan Sevinç Eratalay, Konser kayıtlarını albüm haline getirmesinin nedenini şöyle açıklamaktadır;

Müzik seslerle bir hikâye anlatma sanatıdır. Etkiler. Değiştirir. İnsanın kendisini yeniden yaratmasına yardımcı olur. Bu nedenle söylediğim şarkıların modası yoktur. Tüketilmez... Ölümsüzdür. Hem kendini, hem de dinleyenlere güç veriri. Yeniler, üretken hale getirir. Müziğin bir matematik olduğunu biliyorsak, bilimden doğan müzik aynı zaman  da bir yaşama sanatıdır. İşte bu sanatın sese ve duygulara yansımasının tüm dinleyenler tarafından duyulmasını istedim. Konser kayıtları benim için çok önemli  ,, Bizim hikayemiz.  Bizim duygularımız... yarım kalan her şeyimiz, gücümüz, devrim aşkımız.. daha iyi bir dünyaya olan bilgimiz... ölümsüz şarkılarımız!

Devrim Türküleri 5 Nisan dan itibaren müzik marketlerde, 8 Nisan cuma gününden itibaren ise tüm yasal dijital mecralardan temin edilebilir olacak..

Albümde yer alan şarkılar;
1. Mahir ‘in Türküsü
2. Kerpiç Ev
3. Fikri Sönmez ‘e Ağıt
4. Bekle Bizi İstanbul
5. Şişli Meydanı
6. Berfo
7. Kızıldere
8. Dev-Genç Marşı
9. Oğul ‘a Ağıt
10. Ali ‘yi Gördüm (Nurettin Rençber & Zeynep Karababa)
11. Anayasso
12. Darhejîrokê
13. Bir Ben varım
14. Geliyoruz Dalgalar gibi
15. Ben Sana Buralardan ne Alayım

Ada Müzik de Sevinç Eratalay

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"