Emre Önbayraktar "Varlığın Yokluğunda" Çıktı!


EMRE ÖNBAYRAKTAR "VARLIĞIN YOKLUĞUNDA"

Emre Önbayraktar, 2005 yılının Eylül ayında yayınladığı ONLAR VE DİĞERLERİ adını verdiği rock tarzındaki ilk solo albümünün ardından 10 yıl sonra, yine kendi beste, söz ve düzenlemelerinden oluşan yepyeni bir albüm hazırladı.

VARLIĞIN YOKLUĞUNDA adını verdiği bu yeni albüm, 17 Haziran 2016’da ADA Müzik etiketi ile raflardaki yerini aldı.

Albümde 12 şarkı yer almaktadır. Emre, bu şarkıların arasında önceleri çeşitli gurup ve müzisyenler tarafından farklı şekillerde icra edilen, bestesi Kaptanzade Ali Rıza Bey’e güftesi Ömer Bedrettin Uşaklı’ya ait olan Denizde Akşam adındaki çok eski bir Türk Müziği bestesini ‘blues’ kalıplarına uygun olarak düzenleyerek bir ilke imza atmıştır. Albümün en önemli özelliklerinden birisi de, Emre Önbayraktar’ın  Cemal Süreya’ya ait olan Sana Giden Yollar Kapalı adındaki o çok sevilen şiirini bestelenmiş olarak dinleyicilere sunuyor olması. Bunların yanında Mesafeler adındaki şarkısında Birsen Tezer ile yaptıkları düet bu albümdeki en güzel sürpriz. Albümün genel tarzına baktığımızda melodik yapıları kadar sözlerin de güçlü olduğunu ve rock yelpazesinin aralıklarında fazlasıyla dikkat çekeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Birsen Tezer ile yaptıkları düetin farklılığı da bu noktada dikkat çekiyor. VARLIĞIN YOKLUĞUNDA albümü, müzikseverlere bu güne kadar çeşitli sanatçılarla bir çok düet yapmış olan Birsen Tezer’i, Mesafeler şarkısında teşkil ettiği bu değişik örnekle rock tarzında da Emre Önbayraktar ile birlikte dinleme şansı sunuyor.

Bu albümün künyesine baktığımızda: Nurkan Renda (klasik-akustik-elektro gitar ve bas gitar), Kıvanç Kaytanlı (elektro gitar), Arda Albayraktar (elektro gitar), Uğur Öktem (bas gitar), Ersin Ersavaş (ud ve cümbüş), Neyzen Emre Tombul (ney), Emre Önbayraktar (piyano), Burak Ocakçı (mızıka), Vladimir Ruzicic Kebac (davul), Fulden Aydın (Keman)… isimlerini görmekteyiz.
Albüm kapağı, Emre’nin yıllar önce internette paylaştığı bir şarkıya arkadaşları tarafından hazırlanmış olan ve kukla Emre ile piyanosundan oluşan sürpriz bir stop motion klibin görüntülerinden oluşuyor. Prodüksüyon ekibi Gaye Ömür (kukla-piyano tasarım ve dekor), Nurşah Coşkun (dekor ve fotoğraflar), Serdar Uçar (ışık), Seray Uslu (prodüksüyon) dan oluşuyor.

Rock tarzındaki VARLIĞIN YOKLUĞUNDA albümü gerek melodik yapılarındaki zenginlik ve sözlerindeki işleyiş, gerekse düzenlemelerindeki çok yönlülüğü ile alışılmış kalıp ve yorumların dışında olduğu kadar bir o kadar da dinleyenlerin kulaklarına aşina gelmesi için tasarlanmış bir prodüksüyondur.







Albümdeki Eserler;

1- Bazen 
Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


2- Denizde Akşam 

Söz: Ömer Bedrettin Uşaklı – Müzik: Kaptanzade Ali Rıza Bey



3- Mualla

Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


4- Hüzün

Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


5- Anam Ağlar

Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


6- Her Aşkın Türküsü


Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


7- Varlığın Yokluğunda


Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


8- Herkes Kafayı Yemiş


Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


9- Sana Giden Yollar Kapalı


Söz: Cemal Süreya - Müzik: Emre Önbayraktar


10- Mesafeler


Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


11- Haykırsam


Söz – Müzik: Emre Önbayraktar


12- Yaratan


Söz – Müzik: Emre Önbayraktar

Albümü #itunes 'tan edinmek için TIKLAYIN!

Emre Önbayraktar biyografisi için TIKLAYIN!



Albümü fiziki olarak satın almak için TIKLAYIN!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"