NİLÜFER VERDİ "KNİDOST"




TÜRKİYE'NİN İLK KADIN CAZ PİYANİSTİ 'NİLÜF ER VERDİ'DEN 10 YIL ARADAN SONRA YENİ PROJE: KNIDOST

Hepimiz bir yolcuyuz, buralara nereden geldiğimizi bilmiyoruz. Gezegen üzerinde çeşitli yolculuklar yapıyor sonra gene ölümle başka alemlere yol alıyoruz...

Ülkemizin en önemli kadın caz piyanistlerinden Nilüfer Verdi, vokalist Ülkü Aybala Sunat ve kontrbass sanatçısı Apostolos Sideris'in yolları geçtiğimiz yaz iş için gittikleri küçük bir köyde kesişti ve bu üçlü kısa sürede müzikal olarak kenetlendi. KNIDOST projesi böylece doğmuş oldu ve nerdeyse 10 yıl aradan sonra Nilüfer Verdi'den muhteşem bir albüm müjdesi olarak 23 Haziran da Ada Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı. 

Hepimizin çok sevdiği Allı Turnam, Kara Toprak, Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Neredesin Sen, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Üsküdar'a Gider İken gibi 6 türkünün caz aranjmanlarından oluşan Knidost, Nilüfer Verdi'nin Mana ve İzhar'dan sonra yayınlanan üçüncü albümü olacak.

Projenin vokallerini üstlenen Ülkü Aybala Sunat, aslen İzmir'de doğuyor ve Konya'da büyüyor. Spor Akademisi'ni bitirip İstanbul'a geliyor ve her zaman gönlünde yatan şarkıcılık kariyerine bu karmaşık şehirde yeni yönler vermeye çalışıyor.

Apostolos Sideris, 1978 Atina doğumlu bir sanatçı. Dedeleri Aydın ve Ispartalı.  Müzik eğitimine klasik flüt ile başlayan sanatçı, 15 yaşında abisinin etkilemesi ile elektrik gitara geçiş yaptı ve Atina çevresinde farklı rock gruplarında çaldı. Ardından Boston'a giderek Berklee College'de caz müzik eğitimine başladı ve ardından çok önemli isimlerle birlikte müzik yaptı. Sideris, Türkiye'de yaşıyor ve  Anadolu, Balkan ve Orta Doğu etkileşimli müzik yapan 'Mesel' isimli grupla beraber çalışmaya devam ediyor.

Nilüfer Verdi, projenin oluşması ile ilgili duygularını şöyle anlatıyor: ''İnsanların göç etmesine sebep nice nedenler var, her zaman göçün olumsuzlukları konuşulur ama olumlu tarafı değişik topraklardan birlikte götürülenler. Yokedilemez olan ruhsal kazanımlar. 

Benim baba tarafım Giritli, bizim de enteresan bir kesişmemiz oldu. Ülkelerin durumu ne olursa olsun sanat birlikte olması gereken enerjilere mani olamıyor. Bir zaman, bir şekilde mutlaka kavuşmalar oluyor.

Usta cazcı Nedim Ruacan ise; bu projenin baş destekcisi ve söz sahibi diyebiliriz. Başından beri kaydın yapılması için elinden geleni esirgemedi, Kalıplara ve  bilinen tarzlara meydan okuyabileceğimiz bu adı olmayan tür müziğe sonsuz katkı sağladı.''



"KNİDOST" (teaser)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK