Senfonik Ortaçgil" Ada Müzik Etiketiyle Yayımlandı.




2012'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda gerçekleşen SENFONİK ORTAÇGİL konserinin canlı kaydı olan bu albüm yaylı sazlar için bestelenmiş olan "Sen" albümünün tamamının yanısıra, diğer bilinen Ortaçgil klasiklerini de içeriyor.
 
2 CD ve 2 DVD’den oluşan bu özel set; konserin yanısıra sahne arkası görüntü ve röportajları Bülent Ortaçgil ve yol arkadaşlarının arşivlerinden özel görüntüler, “Mavi Kuş” un ilk kez yayınlanacak olan canlı performans görüntüleri ve Ortaçgil video kliplerinden oluşmaktadır.
 
Bu konser ‘de Ortaçgil’e 26 kişilik dev yaylı grubu ve orkestra şefi İbrahim Yazıcı ile usta müzisyenler Erkan Oğur (Perdesiz gitar), Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon), Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla Birsen Tezer ise vokali ile eşlik ediyor.. 
 
14 Nisan ‘da iTunes üzerinden on siparişe açılacak olan albüm 21 Nisan & 28 Nisan arası sadece Apple Music üzerinde dinlemeye ve indirmeye açık olacak, 28 Nisan’dan itibaren ise tüm dijital mecralarda yayında olacak.. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK