Banu Kanıbelli - Yer Gök Çıktı!

BANU KANIBELLİ - YER GÖK




Banu Kanıbelli’nin, Dördüncü Solo Albümü “Yer Gök” Ada Müzik Etiketiyle yayımlandı.
1998’den bu yana çocukların dünyasına “Kara” ve “Başka Dünya Yok” albümleriyle seslenen Banu Kanıbelli, büyükler için şarkılarını  ilk kez 2013 yılında yine Ada Müzik etiketiyle “Bu Rüzgar” albümünde derlemişti. Ardından “Lobna’nın Şarkısı” single ve dijital olarak 2014’te yayımlandı. 
Son albümü “Yer Gök”te de, şarkı yazarlığı geleneği içinde,  “hayatta olmaya karşılık teşekkür” olarak betimlediği şarkıları yine yaşamdan ve yaşarken başımıza gelenlerden ilham alıyor. Aşkı, kayıpları, özlemi, geçen  zamanı, zamana tanıklığı, doğayla ilişkimizi, çocukluğu, masumiyeti ve umudu dile getiriyor. 
Düzenlemelerini Baki Duyarlar, Başak Yavuz ve Selen Gülün’ün yaptığı albüm 11 şarkıdan oluşuyor. Babası Ünal Şınık’a ait olan bir bestesin dışındaki tüm müzikler ve Bejan Matur ile Fazıl Hüsnü Dağlarca’dan alınan iki şiir dışındaki tüm şarkı sözleri kendisine ait. 
Şarkıların kaydında Alper Yılmaz, Baki Duyarlar, Barış Doğukan Yazıcı, Başak Yavuz, Bulut Gülen, Cansun Küçüktürk, Kağan Yıldız, Riccardo Marenghi, Selen Gülün, Serhan Erkol, Siney Yılmaz ve Tunçay Yılmaz yer alıyor. 
Albüm 21 Temmuz da iTunes’ta ön siparişE sunuldu, 28 Temmuz ile 4 Ağustos  arası ilk kez ve sadece Apple Music’te ve iTunes’da olacak.

“Yer Gök” ü Apple Music’te ilk kez dinlemek için TIKLAYIN!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS