Fatih Erdemci "Kapılar" Çıktı!



Besteci ve yorumcu Fatih Erdemci ‘nin “Kapılar” albümü Ada Müzik Etiketiyle Yayımlandı. 

Albümde yer alan tüm şarkıların  söz ve  müzikleri Fatih Erdemci’ye ait. Albümdeki parçaların tümünün aranjörlüğünü besteci ve orkestra şefi Murat Cem Orhan üstlendi. Kayıtlar Ege Semercioğlu Stüdyolarında gerçekleştirilmiş, mastering: Çağlar Türkmen, mix: Murat Bulut tarafından yapılmıştır. 1. Ve 6. şarkılarda yine Ege Semercioğlu mixlerde katkıda bulundu. Canlı enstrüman kayıtlarında akustik gitar: Fatih Erdemci, bas gitar: Sıtkı Sencer Özbay, elektrik gitar: Veysel Çolak , tuşlu çalgılar:  Murat Cem Orhan, davul: Yuşa Katı, çello:  Çağ Erçağ, yaylı dörtlüsü: Altın Dubleler, kontrbas: Baran Say, tronmpet-flügelhorn:  Ege Cengiz, obua: Sezai Kocabıyık, geri vokal: Burcu Durmaz eşlik etmişlerdir. Akın Eldes gitar solosuyla, Pamela Spence vokaliyle albüme destek vermiştir. Albüm fotoğrafları İranlı sanatçısı  Nima Mohseni tarafından çekilmiş, grafik tasarımı Fatih Erdemci tarafından yapılmıştır.

“18 Yıl… Evet uzun zaman olmuş. Olsun!
Bunca zaman neler oldu? Bana inanan, yaptığım müziği seven yol arkadaşlarımı buldum. Birlikte bestelerimi düşündük.  Şarkıları sahnede pişirdik. Olgunlaştılar... Uzun zaman içinde birikmiş şarkılardı. Sonunda artık zamanının geldiğini düşündük.  Yaş aldıkça şarkılarımın da benimle beraber olgunlaştığını fark ettim. Daha az noktalar kullanan, sakin ve noktalı virgüllerle dinleyiciyi de içine katan; aslında söyledikçe şarkılarımın dışına taşan ve söylemediklerimi de dinleyiciye bırakan şarkılar…
Herkesin kendi hikayesini bir şarkıda bulmasını umduğum  bu albümün elbette besteleri de ince ince dantel işler gibi örüldü. Çoğunlukla canlı enstruman kullanmayı tercih ettik. Kendisini uluslararası platformlarda ispat etmiş usta müzisyenlerle çalıştık. Amacım sözler kadar bestelerin de yoğun derinlikli ve kendi başına anlam içeren kalitede olmasıydı.
Uzun zamandan sonra yeniden müzikseverlerle buluşuyorum. Bu serüvende yanımda olan herkese ; özellikle Jehan Barbur, Akın Eldes ve Pamela Spence’e  teşekkür ederim. 

Fatih Erdemci "

Albümdeki Şarkılar;
1-      Yaşamak Hala Çok Zor Söz – Müzik: Fatih Erdemci
2-      Kapılar  Söz – Müzik: Fatih Erdemci
3-      Nereye Böyle   Söz – Müzik: Fatih Erdemci
4-      Şarkılarım    Söz – Müzik: Fatih Erdemci
5-      Sırlarım Var Söz – Müzik: Fatih Erdemci
6-      Olsun Varsın Söz – Müzik: Fatih Erdemci
7-      Anlat Hikayeni  Söz – Müzik: Fatih Erdemci
8-      Susma Söz: Özlem Erdemci  Müzik: Fatih Erdemci

9-      Siz Ne Anlarsınız Söz – Müzik: Fatih Erdemci

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"