Barlas Tan Özemek - Yalancılar Kahvesinde




Barlas Tan Özemek’ten ilk solo albüm:
Yalancılar Kahvesinde


İstanbul müzik sahnesinin tanınmış müzisyen ve prodüktörlerinden Barlas Tan Özemek’in ilk solo albümü “Yalancılar Kahvesinde”, Ada Müzik etiketiyle yayımlandı. Rock’tan Caz’a, Pop’tan Alternatif’e, bir çok türde ve usta isimle müzik yapmış, kurucularından olduğu Kara Orkestra ve Marika gruplarıyla da tanıdığımız Barlas Tan Özemek’in “Eski dönem romantikliği ile çağımızın metalik hislerinin birbirine karıştığı bir albüm” sözleriyle tarif ettiği “Yalancılar Kahvesinde”, tüm dijital mecralarda yayına girdi.

Sezen Aksu’dan Bülent Ortaçgil’e, Marshall Allen’dan Korhan Futacı’ya, bir çok usta isme sahnede ve stüdyoda eşlik ettiği projelerin yanı sıra, Gaye Su Akyol ve  Yasemin Mori’nin albümlerinde prodüktör kimliğiyle karşımıza çıkan ve kurucularından olduğu Kara Orkestra, Marika gibi doğaçlama müzik gruplarından da  tanıdığımız Barlas Tan Özemek’in ilk solo albümü de olan “Yalancılar Kahvesinde”  8 şarkıdan oluşuyor.

“Şiirler müzikleriyle geldi”
Albümde, Ercüment Ortaçgil’in ortaya çıkmamış kayıtlarından esinlenerek bestelediği “Şarkıcı” ve 80'li yılların öncü gitaristlerinden Bill Frisell’ın melodisinden yola çıkarak kaydettiği “Eyvallah” dışındaki tüm şarkıların müziklerini üstlenen Barlas Tan Özemek, şiir uyarlaması olan “O ve Ben” ile “Kirtim Kirt” dışındaki şarkıların da söz yazarlığını yaptı. Sait Faik Abasıyanık ve Enver Gökçe’nin aynı adlı şiirlerinden bestelediği şarkılar için Barlas Tan Özemek, “Bu şiirlerin müziği vardı, duyuyordum. Benim tek yaptığım bunu daha çok insanın duymasına aracı olmaktı” diyor.

“Romantik ve metalik hisler birleşti”
Albümünü “Gündüz de gece de dinlenebilecek masallardan, hayal ile gerçek arası bir rüyadan, 90’lar çocukluğunun süper kahramanları ve çizgi filmlerinin fantastikliğinden, uyku ile uyanıklık arasında duyulan seslerden, eski ile yeni arası bir sound’dan oluşuyor” sözleriyle tarif eden Barlas Tan Özemek, “Eski dönem romantikliği ile çağımızın metalik hislerinin birbirine karıştığı bir albüm oldu ‘Yalancılar Kahvesinde’. Eskiyi özleyen ve arayan değil; geçmişi de unutmadan, bugünde ve şu anda yaşadığını da hep hatırlayarak, kimi zaman kederli, kimi zaman neşeli, kimi zaman kızgın, anlamsız, dilsiz, sözsüz, kimi zaman terk edilmiş, üzülmüş, yeniden başlamış bir adamın dünyası bu” diyor.
Müzikseverleri güzel bir sonbahar akşamında da, romantik bir yaz gecesinde de dinleyecekleri şarkıların beklediğini söyleyen Barlas Tan Özemek, “Mevsimsiz ama illa ki romantik zamanların şarkıları bunlar. Dinleyenlerin içinde kendilerini rahat ve ait hissedecekleri bir dünyanın zamanında akıp gidiyorlar” yorumunu yapıyor.

Usta müzisyenler bu albümde buluştu
Hayyam Stüdyoları’nda Sinan Sakızlı ve Can Aykal tarafından kaydedilen ve Co-Prodüktörlüğü’nün yanı sıra Ses Süpervizörlüğünü de Başar Yurtçu’nun yaptığı “Yalancılar Kahvesinde”, Berke Can Özcan, Cem Aksel, Çağrı Sertel, Turgut AlpBekoğlu gibi usta isimlerini bir araya getiren özel bir proje oldu. Barlas’a albümde, basta Ozan Kısaparmak, synth’lerde Burak Irmak ve Alican İpek, klasik gitarda Selim Saraçoğlu, udda Can Kandaz, geri vokallerde de Özge Fışkın ve Bora Genel eşlik etti. Albümün mikslerini Başar Yurtçu ve Feryin Kaya, master’ını Cem Büyükuzun yaparken, tasarımlarını Faruk Geyran, fotoğraflarını da Leo Xandre üstlendi.

Daha fazlası için TIKLA!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK