Jehan Barbur - Ürkerek Söylerim



Jehan Barbur ’un yedinci solo albümü “Ürkerek Söylerim”
Ada Müzik etiketiyle  11 Mart 2019 da yayımlandı..

Barbur, ilk defa kendine ait olmayan şarkılar seslendirdiği, daha ziyade yorumcu kimliğinin ön planda olduğu bir albümle karşımıza çıkıyor. “Çocukluğunda, yüreğine dokunmuş, ezgi ve sözlerine özellikle önem atfettiği” türküleri seçerek bu albümü yaptığını belirten sanatçı, albümde on türkü seslendirdi.

Bu albümde; Keklik İdim Vurdular, Dağlara Küstüm Ali, Sen Bir Aysın-O Yar Gelir, Şu Karşıki Dağda Kar Var, Gesi Bağları, Ey Şahin Bakışlım, Manastırın Ortasında, Altın Yüzüğüm Kırıldı, Bir Ay Doğar ve Hış Hışı Hançer türkülerine yer veren sanatçı, her şarkıda farklı müzisyen ve aranjörlerle çalıştı. Çağrı Sertel, Eylül Biçer, Emir Altuğ Karakaya, Cenk Erdoğan, Evrim Tüzün, Onur Başkurt ve Kemal Evrim Aslan’ın aranjör olarak isimlerinin olduğu bu albümde her şarkı farklı bir tatla yeniden yorumlandı.

Jehan Barbur, yıllardan beri süre gelen ve herkesin hayatında farklı bir hatırası ve etkisi olan bu türküleri, yeniden yorumlarken, geleneklerine saygıda kusur etmemeye özen gösterdiğinden, albümün adını “Ürkerek Söylerim” koydu.


Bu albüme dijital ortamlarda; Spotify Apple Music - Fizy - Muud - YouTube  üzerinden erişebilirsiniz



x

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK