Fazıl Say’dan Yeni Albüm: "Çocuklar İçin"


Fazıl Say’dan Yeni Albüm: "Çocuklar İçin"

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın yeni albümü "Çocuklar İçin" 5 Nisan'da raflardaki yerini alıyor.

Fazıl Say'ın yeni albümü "Çocuklar İçin" Ada Müzik etiketiyle dinleyici ile buluşacak. "Çocuklar İçin" albümünde Ahmed Adnan Saygun, İlhan Baran, Muhiddin Dürrüoğlu ve Fazıl Say'ın eserleri yer alıyor. Fazıl Say’ın, 2015’de aktif olarak çalışmalarına başladığı ve uzun zamandır hayalini kurduğu bir proje olan, farklı konseptlerde Türk Bestecileri’nin eserlerine yer verilecek Türk Bestecileri Serisi'nin ilk çalışması olan “Çocuklar İçin” albümü Selen Öztürk'ün anlatımı ile çocuklar ve sanatseverler ile buluşuyor.

Fazıl Say’ın metni ve Selen Öztürk’ün anlatımları ile çocuklar için eğitici ve eğlenceli bir projeye dönüşen albümde her eserin öyküsü öncelike Selen Öztürk tarafından seslendiriliyor ve eserlerin mini hikayelerine yer veriliyor. Her hikayenin ardından ise solo piyano eserleri yer alıyor.

Albüm kapağında yer alan ve Kumru Say'a ait olan at çizimi ise albüm tasarımı ile bütünleşen bir yapıyı çocukların beğenisine sunuyor. Buna ek olarak ise albüm kitapçığı içinde yer alan diğer çizimler ise çocuklara boyama yapma imkanı sunuyor. Çocuklar İçin albümü ile ilgili çalışmalarda çeşitli platformlar üzerinde çocuklar ve ebeveynler ile buluşacak olan Say albümün tüm görsel içeriğini de özel Çocuklar İçin sayfasından sunuyor. 

Son albümü Yeni Şarkılar'ın Apple Music'de 2015 Yılın Klasik Müzik albümü seçilmesinin ardından Çocuklar İçin albümü de dijital platformlarda yerini önümüzdeki günlerde alacak.

Saygun, Baran, Dürrüoğlu ve Say bestelerinin yer aldığı "Çocuklar İçin" albümü 4 bölümden oluşuyor. Ahmed Adnan Saygun, “İnci’nin Kitabı”,  İlhan Baran, “Çocuk Parçaları”, Muhiddin Dürrüoğlu, “6 Prelüd” ve Fazıl Say'ın Kumru, İstanbul'da Bir Kış Sabahı, SES ve Alla Turca Caz çocuklar için tekrar seslendirildi. 

------


- Fazıl Say
Fazıl Say her yıl beş kıtada verdiği 100’den fazla konser ile günümüzün en tanınmış klasik müzik sanatçılarından birisidir. Say, öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Düsseldorf Schumann Akademisi’nde tamamladı. Hocaları, Türkiye’deki başlıca müzik pedagogları olan Mithat Fenmen, Kamuran Gündemir idi; Almanya’da ise ünlü piyanist David Levine ile çalıştı. 1994 yılında New York’da Genç Konser Sanatçıları Yarışması’nda dünya birincisi olduktan sonra konser hayatı bütün hızıyla başladı; dünyadaki hemen hemen tüm büyük orkestralar ve şefler ile birlikte çalıştı. Salzburg, Luzern, Montpellier, Schleswig Holstein, Rheingau gibi pek çok festivale daimi sanatçı olarak katıldı.  
Solo resitallerinin yanı sıra Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, Sabine Meyer gibi sanatçılar ile beraber çalıştı, duolar kurdu ve dünya turnelerine çıktı. Caz müziğine de duyduğu ilgi dolayısıyla, Montreux Jazz Festivali’ne beş kere olmak üzere pek çok caz festivaline katıldı; yarışmalarda jüri başkanlığı yaptı.  Bir yorumcu olarak, Bach’dan Stravinski’ye Mozart’dan Ravel’e, Beethoven’dan Mussorgski’ye kadar pek çok farklı bestecinin eserlerini kaydettiği CD’ler 30’dan fazla ödül ile onurlandırıldı, sanatçı pek çok defa yorumcu ve besteci olarak ECHO Ödülü, Diapason d’Or Ödülü, Choc de Classic Ödülü’ne layık görüldü.
Fazıl Say son yıllarda besteci kimliğini ön plana çıkardı ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. İstanbul Senfonisi, Mezopotamya ve Universe senfonileri, Haremde 1001 Gece Keman Konçertosu, Hezarfen Ney Konçertosu, Hayyam Klarinet Konçertosu, İpek Yolu ve Anadolu’nun Sessizliği piyano konçertoları, Water, Nirvana Yanıyor ve  Gezi Park üçlemesi, 1914, Four Preludes, Symphonic Dances, Grand Bazaar gibi orkestra eserlerinin yanında, Divorce, 4 Şehir Sonatı, Space Jump, Chamber Symphony gibi pek çok oda müziği eseri besteledi, kaydetti ve bu eserler dünyanın her yerinde hem kendisi hem de farklı yorumcular tarafından repertuvara alındı. Ayrıca, Nâzım Oratoryosu, Metin Altıok Ağıtı, Sait Faik ve Hermias onun edebiyatı ve müziği bütünleştirerek kurguladığı Türkçe eserleridir. Genç yaşlarında kurgulamaya başlayıp yıllarca üzerine çalıştığı “İlk Şarkılar” ve “Yeni Şarkılar” projeleri 2013-2015 yılları arasında çok satan albümler arasında yer aldı. Fazıl Say ayrıca kurucuları arasında yer aldığı, gençlerden oluşan Nâzım Hikmet Korosu’nun Sanat Direktörlüğü görevini sürdürmektedir. 
Fazıl Say’ın, 2015’de aktif olarak çalışmalarına başladığı ve uzun zamandır hayalini kurduğu bir proje olan, farklı konseptlerde Türk Bestecileri’nin eserlerine yer verilecek Türk Bestecileri Serisi, 2016 itibariyle “Çocuklar İçin” albümü ile dinleyicilerle buluşmaya başladı.

- Selen Öztürk
1980 yılında İzmir’de doğan Selen Öztürk 2004’te Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.
Tiyatro Kedi’de ‘Kamelyalı Kadın’, Tiyatro Oyunevi’nde ‘Beş Yıl Geçince’ ve ‘Leonce ile Lena’, Oyun Atölyesi’nde ‘Hırçın Kız’ ve ‘7-Şekspir Müzikali’, Bo Sahne’de Özen Yula imzalı ‘Bakarsın Bulutlar Gider’ oyunlarında oynadı. ‘7-Şekspir Müzikali’ oyunuyla Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri (Anadolu Efes) Müzikal / Komedi dalında Gençlik Özel Ödülü ile Ankara Sanat Kurumu Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Karayılan, Cümbür Cemaat Aile, Muhteşem Yüzyıl, Benim Adım Gültepe, Serçe Sarayı ve Hatırla Gönül dizilerinde yer aldı.
2011’de Evos Angels ve Kırmızıtürk tarafından ‘Yılın En İyi Kadın Seslendirme Sanatçısı’ ödülünü alan Selen Öztürk, on beş senedir film, dizi, çizgi film, reklam ve sinema filmlerinde seslendirme ve vokal yapmaktadır. 
Piyano ve gitar çalabilen Öztürk’ün oyun müziği ve beste çalışmaları da bulunmaktadır.


İletişim: info@fazilsay.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS