Oğuz Sırmalı - Yağmur Kokusu Çıktı.




Oğuz Sırmalı ’nın İlk Solo Albümü “Yağmur Kokusu” Ada Müzik Etiketiyle Yayımlandı.

Ankara Devlet Opera ve Balesinde çalışmaya devam ederken 2011 yılında kurduğu grubu "SIRMALI" ile “Gençlik Rüyası” adlı ilk albümleri 2013 yılının Mayıs ayında yine Ada Müzik’ten yayınlandı. Albümden "Ah bir ataş ver" ve “Seni beklemez zaman” şarkıları klip olarak yayınlandı. Müzikal uyuşmazlıklar nedeniyle yola tek başına devam etmeye karar veren Oğuz Sırmalı 21 ülkenin katıldığı Türkvizyon şarkı yarışmasında “Serenat” adlı parçası ile Jüri Özel barış ödülünü kazandı. Ocak 2016'da klibini Türk Yıldızları ile çektiği “Gökyüzü olsam” adlı single çalışması yayınladı. Mayıs 2016'da ise Gizem Berk ile düet yaptığı "Özlenmeyen yürekte aşk" isimli ikinci single çalışmasını yayınladı. Şimdi ise ilk solo çalışması “Yağmur Kokusu” ile karşımızda.. 


10 şarkının yer aldığı bu albümün Prodüktörlüğünü, kayıt ve miksini Deniz Bijen Rahimi üstlendi. Masteringi Alper Gemici yaptı. Fotoğraflar Tarkan Serengül ve Mustafa Ekinci’e ait. Tasarım da ise Mustafa Ekinci imzası bulunuyor.  Albümüm çıkış şarkısı olan "Uyku Yok Bu Gece" için çekilen klibin yönetmenliğinde ise Oğuzhan Ejderoğlu imzası var.

Deniz Bijen Rahimi (Akustik gitar, Elektro gitar, Bas gitar), Fırat Akarcalı (Piano , Klavye), Serkan Alagök (Davul), S.Bektaş Doğan (Davul), Arda Sırmalı (Keman), Gülşah Küskü (Viyola), Kerem Ekber (Cello), Erdinç Özen (Ney), İhsan Ekber (Vokal), Gizem Berk (Vokal), Görkem Ezgi Yıldırım (Vokal) ise bu albümde emeği geçen isimler

Oğuz Sırmalı’nın kendi ifadesiyle “Yağmur Kokusu”;

“Yağmur dindiğinde havadaki kokunun tarifi zordur. Adına toprak denen ama hiçbir kokuya da benzemeyen bu doğal kokuyu içinize çekip hiç bırakmamak istersiniz. İçinizde aşk, mutluluk, yalnızlık, hüzün, sevinç, burukluk, huzur, özlem vb. gibi bir sürü karısık duygunun belirmesini saglayan eşsiz kokudur. Bende bu albümü hazırlarken içimde bütün bu duyguları çok yoğun olarak hissettiğim için albümüme bu ismi verdim.

 Yıllardır biriktirdiğim duyguları bu ilk solo albümümde dilediğimce ve özgürce birleştirmeye çalıştım. O nedenle albümümü dinlerken bütün o notalar ve sözler içinde beni ben yapan tüm duyguları görebilirsiniz. Uyku yok bu gece’de aslında yeni doğmuş bebeğine uykusuz gecelerde süt içirmeye çalışan halimi, özlüyorum’da ayrılıklarımı, Üzgünüm’de hatalarımı, Ruhunu keşfet’de hayata bakış açımı, Tuna’da biz’i, Seninle yaşamak’ta ve Gökyüzü olsam’da tutkularımı, Öyle yaktın ki beni’de pişmanlıklarımı, Serenat’ta sevgimin sınırlarını, Özlenmeyen yürekte aşk’da ise aşkı ne derecede yaşadığımı...

Kısaca ben, bu ana kadar ki kendimi anlatmaya çalıştım bu albümde... Mezun olma imkanı olmayan bir okulda okuduğumuz ve kendimizi geliştirdiğimiz için gelecekteki yıllarda yine anlatmaya devam edicem. Belki bir gün “bir Oğuz vardı” denir diye...”

Oğuz Sırmalı “Yağmur Kokusu” 24 Ağustos ile 31 Ağustos arası ilk kez ve sadece Apple Music'te ve iTunes’ta 


Albümdeki Şarkılar;

1- Gökyüzü Olsam
Söz: Oğuz Sırmalı 
Müzik: Oğuz Sırmalı & Turan Öztürk
Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi

2- Özlüyorum
Söz: Oğuz Sırmalı & Burcu Ege Acem
Müzik: Oğuz Sırmalı
Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi

3- Serenat
Söz: Oğuz Sırmalı 
Müzik & Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi

4- Uyku Yok Bu Gece
öz: Oğuz Sırmalı & Bijen Rahimi
Müzik & Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi


5- Tuna
Söz & Müzik: Oğuz Sırmalı
Düzenleme: Fırat Akarcalı

6- Seninle Yaşamak
Söz: Evren Ayna
Müzik: Server Acim
Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi

7- Özlenmeyen Yürekte Aşk
Söz & Müzik: Oğuz Sırmalı
Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi
Düet: Gizem Berk

8- Üzgünüm
Söz & Müzik: Oğuz Sırmalı
Düzenleme: Fırat Akarcalı

9- Öyle Yaktın Ki Beni
Söz & Müzik: Oğuz Sırmalı
Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi

10- Ruhunu Keşfet
Söz: Oğuz Sırmalı
Müzik & Düzenleme: Deniz Bijen Rahimi



Albümüm İlk Klibi - Seninle Yaşamak





Daha fazlası için TIKLA!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK