Kara Düzen - İnsan



Kara Düzen  “İNSAN”  Ada Müzik Etiketiyle Yayımlandı!


Kara Düzen, 2009 yılında Özgür Aydemir (bas gitar), Batıkan Halis Yayla (vokal), Gökhan Karasakal (gitar), Özmen Çelik (davul) tarafından İstanbul'da kurulmuştur. 

İlk dönemlerinde daha çok sevdikleri grupların şarkılarını yorumlayan grup, bunu fazla sürdürmeden beste çalışmalarına başlamıştır ve kendi doğasını-sound'unu bulmak için parçalar üzerinde fazlasıyla zaman geçirmiştir. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümleri İNSAN, 2018 Nisan'da yayımlandı.

Bestelerin yapım aşamasında 'grup müziği' ne sadık kalınmıştır ve bu şekilde, şarkılarda her enstrümanın kendi cümlelerini kurmasına olanak sağlanmıştır. Bestelerde rock müziğin geniş yelpazesinden farklı kesitler hissedilir. Ayrıca şarkılardaki ritim ve metronomun zaman zaman değişken olması da bestelerin belirgin özelliklerindendir. Grup, bestelerin 'demlenmesine' de önem vermiş olup, bazı şarkıların son halini alması uzun tekrarlar sonrasını bulmuştur.

Şarkı sözleri genellikle kendini, toplumu sorgulayan, iç buhranı olan kişinin; kendine, karşısındaki kişi ya da topluma eleştirel bakış açısının yansımasıdır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS