Çiğdem Erken'in ilk albümü 'Kız Kafası' ADA Müzik'ten Çıktı





"Kız kafası" bir kadının gözünden çoğunluğu re minör tonunda aşk şarkıları ile dolu bir albüm.

Çiğdem Erken'in prodüktörlüğünü de kendisinin üstlendiği albümde sözleri ve müzikleri kendisine ait olan 9 şarkı var. Uzun yıllardır internet dünyasının iyi tanıdığı "Ölürsen Haber Ver", "Saçlarım Daha Uzunken", "Soyunma", "Ağlayamazsın" gibi şarkıların yanısıra henüz hiç kimsenin bilmediği yeni şarkılar da var bu albümde.


Usta yönetmen Yücel Erten'in Ölürsen Haber Ver şarkısına gönderme yaparak yazdığı "Öldümse" adlı şiiri de Selçuk Yöntem'in etkileyici tonları ile kaydedilmiş.
Albümdeki aranjmanlar Nurkan Renda'ya ait. Albümün danışmanlığını Sedef Erken, süpervizörlüğünü ise Mete Özgencil üstlendi. Kayıtlar çeşitli zamanlarda Alp Turaç ve Erim Arkman tarafından gerçekleştirildi.

Mix ve mastering yine Erim Arkman imzasını taşıyor. Çiğdem Erken'in sesi ve piyanosunun yanısıra Nurkan Renda, Çağ Erçağ, Demet Sağıroğlu, Cudi Genç, Mehmet Demirdelen, Emre Günaydın ve Tolgay YIlmaz albümde yer alan diğer değerli müzisyenler.
Çiğdem Erken'in şarkılarında içtenlik var. Yüreğiyle anlattığı hayatı, onun içselliği, yaşadıkları, ve de hisleri var. Çiğdem'in müziği, Çiğdem'in dünyası var.

Bu müziği şu-veya-bu besteciye ( ya-da yorumcuya) benzetemiyoruz. Çok kişisel çünkü. Özgün! diyor Fazıl Say Çiğdem Erken'in "Kız Kafası" şarkıları hakkında.

Şarkılarım "Aşk hafızam"...  diyor Çiğdem Erken



Çiğdem Erken'in ilk albümünden ilk videosu ''Soyunma'' adlı şarkısına Ata Stüdyolarında, RedCam ile HD olarak Mete Özgencil yönetmenliğinde çekildi. Görüntü yönetmenliğini Hasan Gergin yaptı. Klip Green Box'da, Yamaha bir piyano ile yapıldı. Ayrıca klibin bazı bölümlerinde bilgisayar animasyonları kullanıldı.

                        


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA