Nihal Salda’nın ilk albümü ‘’REVA’’ Ada Müzik’ten yayımlandı.





Nihal Salda 2009 yılında ‘’Rehgahenk Türküler-Karadut’’ serisinde seslendirdiği ‘’Kırmızı Buğday’’ türküsü’nden sonra ilk albümü ‘’REVA’’ yı müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

9 eserin yer aldığı ve her biri ayrı titizlikle hazırlanan albüm de Ege, Orta Anadolu ve Trakya bölgesine ait türkülerin yanı sıra; Eda-Metin Özülkü, İlyas Keçeci, Meltem Taşkıran, Özkan Toksoy gibi çok değerli üstadların beste ve sözlerine yer verilmiş olan ''Reva'' her kulağa hitap edecek çağdaş bir türkü albümü kimliği taşımakta.
Albümün Aranjörlüğünü ve Müzik Direktörlüğünü Cihan Sezer üstlendi. Kayıtlar ise İlker Yetimaslan, Cihan Sezer, Baran Altun tarafından Stüdyo Micro(Macro) ve Stüdyo Red’de yapıldı. Mix’ler İlker Yetimaslan ve Cihan Sezer, Mastering Analog Dimension, Fotoğralar Fırat Erez, Grafik Tasarım ise Hayalgücü Tanıtım imzası taşıyor.
Bu albümde Nihal Salda’ya usta müzisyenler eşlik etti: Tuşlu Çalgılar, Akordeon, Bas Gitar’da Cihan Sezer, Davul’da Mert Işılay-Ömer Aslan, Bas Gitar’da Alper Yılmaz, Perküsyon’da Ömer Aslan, Yaylı’larda Gündem Yaylı Grubu, Akustik, Klasik Gitar’da İlter Kurcala, Elektro Gitar’da Cihan Sezer, İlter Kurcala, Bağlama, Tarcüş, Ud, Cümbüş’de Ali Yılmaz, Solo Keman’da İlyas Tetik, Ney’de Eyüp Hamiş, Klarnet’te Hüsnü Şenlendirici, Viyolonsel’de Timur Atasever, Zurna’da Halil Çokyürekli, Sırmasız Bağlama’da ise Cihan Sezer yer alıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"