Mauna Kea'nın İlk Albümü SCALES 1 Şubat'ta Ada Müzik'ten Çıkıyor.



İTÜ MİAM'lı üç ses mühendisi ve bir grafik sanatçısından oluşan Mauna Kea'nın çoğunlukla enstrümantal olan müziği, post-rock, progresif rock, elektronik müzik, jazz ve diğer türlerin yanı sıra, grubun doğum yeri olan İstanbul'un etkilerini taşıyor.

Grup Üyeleri
Mehmet Yaranona  (Gitar, Synth)
Mete Yafet  (Gitar, Synth)
Koray Erkan  (Bass Gitar)
Yiğit İrde  (Davul, Perküsyon)


Mehmet Yaranona
1982 Elbistan doğumlu Mehmet Yaranona, İstanbul Alman Lisesi, İTÜ Fizik Müh.’den sonra İTÜ MİAM Ses Müh. ve Tasarımı bölümlerini bitirdi. Lise dönemlerinde hobi olarak ilgilendiği müzik, daha sonraları profesyonel bir değer kazandı ve 2012’de ortağı Tolga Türünz ile birlikte Opus Prodüksiyon adında bir müzik prodüksiyon şirketi kurdu. Mauna Kea’nın yanı sıra Kül adlı rock grubunun da gitaristi olan Mehmet, ayrıca albüm prodüksiyonları, reklam ve tanıtım filmi jingle’ları yapmaktadır.

Mete Yafet
1983 İstanbul doğumlu Mete Yafet, İstek Semiha Şakir Lisesi eğitiminden sonra Yeditepe Güzel Sanatlar Grafik Tasarımı bölümünden mezun oldu. Yeditepe Görsel İletişim Tasarım ve Amerika West Virginia Üniversitesi Master of Arts bölümlerinde yüksek lisans yaptı, ses-görüntü senkronizasyonu üstüne olan çalışmalarıyla tezini tamamladı. Şu an kurucu üyesi olduğu Bench Studio adlı Görsel Tasarım-Video Prodüksiyon şirketinde sanat yönetmeni olarak çalışmaktadır. Küçük yaşlardan beri müzikle hobi olarak ilgilenen Mete, yaklaşık 6 sene boyunca profesyonel DJ’likle uğraştı. Türkiye'nin önde gelen mekanlarında uluslararası bir çok prodüktör ve DJ’le birlikte çaldı ve müzik kariyerinin ilk zamanlarında 2004 Turntable Pro anketine göre Türkiye'nin en iyi 100 DJ’yi arasına girdi.

Koray Erkan
1984 yılında İstanbul'da doğan Koray Erkan, lise eğitimini aldığı Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nin ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi MİAM – Ses Mühendisliği ve Tasarımı bölümünde tamamladı. Liseden mezun olana kadar hobi olarak ilgilendiği müziğe üniversite yıllarıyla birlikte profesyonel bir mantıkla devam eden ve çeşitli sanatçılarla albüm ve sahne çalışmaları yapan Koray Erkan, 2006 - 2008 yılları arasında Emrah Sarıtunalılar'dan bas gitar ve müzik teorisi üzerine dersler aldı; yüksek lisans eğitimi ile birlikte de müzisyenliğin yanı sıra albüm prodüksiyonu ve ses mühendisliği üzerine çalışmalara başladı. Şu sıralar Gulyabani, Mauna Kea ve Kül’ün yanı sıra Tolga Burkay ile çalışmalarına devam etmektedir.

Yiğit İrde
1982 İstanbul doğumlu Yiğit İrde, davulla ortaokul döneminde, Galatasaray Lisesi'nde öğrenciyken tanıştı. ABD Vermont'ta bulunan Middlebury College'da Film ve Medya eğitimi görürken, Audio Ergo Sum adlı acid jazz grubuyla müziğe devam etti. Bir süre İtalya ve ABD'de yaşadıktan sonra 2006'da Türkiye'ye dönen Yiğit, İTÜ MİAM'da Ses Mühendisliği master'ı yaparken sırasıyla Marvin, Up Up & Away ve Mauna Kea adlı gruplarda davul çaldı. Sesin çevremizde ve medyada etkin kullanımını konu alan "İşitsel Markalama" üzerine çalışmalar yapan Yiğit, şu sıralar bir reklam ajansında yazarlık yapmakta ve Mauna Kea ile müzik çalışmalarına devam etmektedir.



SCALES Albüm Tanıtımını dinle!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS