Jehan Barbur ‘un Yeni Albümü ‘’Sarı’’ Ada Müzik Etiketiyle Yayımlandı.



Yapımcılığını diğer iki albümde olduğu gibi yine Ada Müziğin üstlendiği, Jehan Barbur’un üçüncü albümü ''Sarı'' nın prodüktörlüğünü ise sanatçının kendisi üstlendi.

Uyan ve Hayat albümlerinde olduğu gibi ‘’Sarı’’ albümünde de şarkıların birçoğunun sözü ve bestesi Jehan Barbur’a ait.  Kendi parçaları dışında, albümde bir Bülent Ortaçgil şarkısı olan “Dalyan Deltası”’na yeni bir yorumla yer verildi, ayrıca müziği Cahit Berkay’a ait olan “Kırık Bir Aşk Hikayesi”  adlı parça Jehan Barbur’un yazdığı sözlerle albüme dahil edildi. Bu albümde, sanatçının, albüme adını veren SARI adlı bir de şiiri bulunuyor.11 parçanın yer aldığı albüm de düzenlemeleri Cenk Erdoğan, Jehan Barbur, Kemal Evrim Aslan, Çağrı Sertel ve Mert Önal yaptı.
Bu albüme enstrümanlarıyla hayat verenler ise;
Akustik, çelik telli, naylon telli, perdesiz gitarlar ve electronic programming:  Cenk Erdoğan , Akustik gitarlar: Kemal Evrim Aslan , Elektrik Gitar: Berkant Çelen , Bas Gitar: Murat Çopur , Perdesiz Bas Gitar: Alp Ersönmez , Perdesiz Bas Gitar: Orhan Deniz, Davul ve Ziller: Mert Önal , Davul: Onur Başkurt , Fender Rhodes: Çağrı Sertel , Buzuki, Lavta, Banjo, Cura: Buzuki Orhan Osman , Perküsyonlar: Kerem Sefil , Trombon: Bulut Gülen , Çello: Çağ Erçağ , Elektrik piyano: Evrim Tüzün , Geri Vokaller: Mert Önal , Düet: Göktay Göksu

Albümün kayıtları Erim Arkman tarafından Kadıköy Müzik’te yapıldı. kayıtlara Barış Erduran asistanlık etti.. Tüm akustik gitar kayıtları ise Cenk Erdoğan tarafından Studio UNDO’ da gerçekleştirildi.  Buzuki Orhan Osman enstrüman kayıtlarını kendi stüdyosunda yaptı.Albüm mixleri Nino Moschella tarafından San Francisco Bird & Egg Studios’da, mastering ise Mike Wells tarafından Los Angeles’ta yapıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK