Mavi Işıklar ''Dünden.. Bugüne..'' Ada Müzik Etiketiyle Çıktı.


Dünden... Bugüne...

"Türkçe popla yaşıt bir grup. Popun emekleme dönemlerinde çok şeyi onlardan öğrendik. Yalnızca şarkıları değil; sahne duruşları, dekorları, show'ları da iyiydi. Şarkıları da şarkıları sunuş biçimleri de bambaşkaydı. Mavi Işıklar yeniden bizimle."

            2000’lerin başında yayımına başlanan Ada’nın “Eski 45’likler” albüm dizisi, önce Ayten Alpman ve Hümeyra gibi isimlerin muhteşem geçmişini getirdi gündeme, ardından da Mavi Işıklar dahil birkaç ismi daha. Bu albüm hem gruba yeni bir bahar yaşattı hem de yeniden bir araya gelme ve yeni şarkılar yazma/çalma azmini verdi.
            Albümün yarattığı rüzgar, geçtiğimiz sene “Öyle Bir Geçer Zaman ki” ile taçlandı. Ve bu da grubun yeni şarkılarının artık yayımlanabileceğinin işareti oldu.
            Elinizdeki maksi single grubun iki yeni bestesi (Metin Yavuzdoğan Bestesi Fısılda ve Çetin Yavuzdoğan Bestesi İşte Çözüm İşte Sofra) ile dillerden düşmeyen Helvacı ile İyi Düşün Taşın adlı parçalarının 2012 yılında yeniden seslensirilmesinden oluşuyor; pop tarihimizin en ayrıksı gruplarından Mavi Işıklar, bugün de bizimle.
            Tadını çıkarın. Unuttuğunuzu sandığınız aşklar/ayrılıklar, bunların yanında binlerce gündelik ayrıntı havalarda uçuşsun. Gençler ise, yıllar sonra anlatacakları hikayelerine sağlam mı sağlam bir “fon müziği” elde etmiş olacak.
            7’den 70’e kadar herkese çok şey söyleyecek/ifade edecek bir gruptur Mavi Işıklar. Kulak pasını silmek için de ideal.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

Begül Erhan Plays "Francisco Tarrega"