Çiğdem Erken'in İkinci Albümü ‘’İstanbul Kızı’’ Çıktı.




2011’in  Haziran ayında aşk hafızam dediği çoğunluğu re minör tonunda yazılmış şarkılardan oluşan "Kız Kafası" adlı albümünü yayınlayan Çiğdem Erken, iki yıl aranın ardından ikinci albümü ''İstanbul Kızı'' ile dinleyicisine merhaba diyor.


Albümde yıllardır internette paylaşılan Çiğdem Erken şarkılarının yanı sıra yepyeni şarkılar da var.. Aranjörlüğünü Nurkan Renda'nın üstlendiği İstanbul Kızı'nda Çiğdem Erken'e Bilal Karaman, Kağan Yıldız, Alpdoğan Türeci, Derya Türkan, Şenova Ülker, Didem Erken, Gürol Ağırbaş, Birol Ağırbaş, İlker Görgülü, Cengiz Baltepe, Güvenç Dağüstün, Nuri Harun Ateş  gibi çok değerli müzisyenler eşlik ediyor. Ayrıca son yılların yükselen genç yıldızı Ceylan Ertem Cihangirde adlı şarkıda Çiğdem Erken'e eşlik ederken, kült yorumcu Umay Umay da geçtiğimiz yıl yayınladığı "Cevapsız Ağrı" adlı kitabından bir şiir ile albüme nefes katıyor.


Albümün kayıtları İhsan Apça ve Özkan Mete ile Ada stüdyo’da , Piyano kayıtları Saygın Özatmaca ile Babajım’de,  mixler Nurkan Renda, Özkan Mete ve Çiğdem Erken tarafından yapıldı. Mastering ise Sterling Sound ‘da Joe La Porta tarafından yapıldı. Kapak tasarımını Berkcan Okar yaptı. Fotoğraflar  ise Mehmet Turgut imzasıyla albümdeki yerini aldı..


İstanbul Kızı Çiğdem Erken'in yıllardır onu takip eden dinleyicilerine sürprizlerle dolu bir yaz albümü alarak geliyor..



Çiğdem Erken Bio.

Küçük yaşlarda müzikle tanışan Çiğdem Erken 7 yaşında piyano çalmaya başladı. Ankara Devlet Konservatuarı'nın ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Master ve Sanatta Yeterlik Programlarını bitirdi. Ayşegül Sarıca'dan piyanist olabilmek, Yücel Erten'den tiyatroda müzik yapabilmek adına çok şey öğrendi.


1994-1999 yılları arasında Ankara Devlet Operası'nda korepetitör ve orkestra sanatçısı olarak görev yaptı. 1994-1999 yılları arasında Ankara devlet Konservatuarı'nda ve B.Ü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 1999-2010 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Yardımcı Doçent statüsü ile görev yaptı. Üniversitede Piyano, Oda Müziği, Tiyatro Müziği ve Müzikaller üzerine dersler verdi.

1995'ten bu yana toplam 42 oyunun müziğinde piyanist, müzik direktörü ve besteci olarak yer alan Çiğdem Erken, Oldrich Danek'in yazdığı Yücel Erten'in yönettiği "Savaş İkinci Perde'de Çıkacak" adlı oyuna yaptığı müzikler ile geçtiğimiz sene eleştirmenler tarafından verilen Tiyatro Ödüllerinde "Yılın Oyun Müziği" ve VIII. Lions Tiyatro Ödülleri Direklerarası Tiyatro Ödüllerinde "Yılın Özgün Tiyatro Müziği" ödüllerini kazandı. Geçtiğimiz sezon İBBŞT'de sahnelenen "Binali ile Temir" adlı oyuna yaptığı müzikler ile X. Lions Tiyatro Ödülleri Direklerarası Tiyatro Ödüllerinde "Yılın Özgün Tiyatro Müziği" ödülünü kazandı. Afife Tiyatro Ödülleri 2013'te Yılın En Başarılı Sahne Müziği ve Lions Tiyatro Ödülleri 2013'te Yılın Müzik Tasarımcısı ödüllerini kazandı.
Sanatçı, tiyatro müziği ve konser çalışmalarını içiçe sürdürmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA