Hüsnü Arkan - KIRIK HAVA



“Ne sevmekten korkmak ne zulümden korkmak, bize yakışmaz”

Müzik otoriteleri tarafından Türkiye'nin gelmiş geçmiş en özgün besteci ve yorumcularından biri olarak gösterilen Hüsnü Arkan'ın yeni albümü Kırık Hava tüm müzik marketlerde 19  Ekim de, iTunes da 20 Ekim de, tüm digital platformlarda ise 27 Ekim de yerini alıyor.

Modern zamanların ozanı Hüsnü Arkan'ın dördüncü stüdyo albümü ''Kırık Hava'' 10 şarkıdan oluşuyor. “Nefes alıp veriyorsak zülme inat / şarkılar söylüyorsak barışmak için” diyen Hüsnü Arkan dinleyicilerini bir kırık hava eşliğinde hayatı ve dünyayı sorgulamaya davet ediyor.

Albüme ismini veren açılış şarkısı Kırık Hava'da Hüsnü Arkan'a Anadolu müziğinin oda orkestrası olarak gösterilen Rubato eşlik ediyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun “Bölüşmek Şart” isimli şiiri Hüsnü Arkan bestesiyle hayat bulurken dinleyicilere de paylaşmanın güzelliğini anlatıyor. Gönül Yarası'na Cahit Berkay yaylı tamburu, Cem Adrian ise eşsiz sesiyle konuk oluyor. 2013 Haziran'ında yolu Gezi Parkı'ndan geçen herkesin ortak hissi Öyle Bir Rüya, Hüsnü Arkan ve Birsen Tezer'in ikinci düeti. Albümde Hüsnü Arkan tarafından bestelenen ikinci şiir Ömer Karayılan'a ait. Hüsnü Arkan yorumuyla Makes Hanım'ın dramını dinleyiciye yeniden yaşatıyor. Aşk fırtınasına hazırlıksız yakalananların şarkısı Aşk Ayazı'nın söz ve müziği Gökhan Tümkaya'ya ait. Sanat müziği izleri taşıyan Uzak Ufkun Yolcusu gidenin ardından umut taşıyanlar için. “Sanırsın aşk yazdırır bütün şarkıları / Oysa her şey sadece keder” diyen Keder, bu hikaye mavi biter mi diye soruyor? “Aşkı Gördüm” Hüsnü Arkan'ın kült şarkılarından biri olmaya aday. Albüm gülmeyi unutanlara “Gülersen” diyerek sona eriyor.

Kayıt Yeri: Stüdyo Harems
Kayıt: Efe Demiryoğuran, Cihangir Aslan
Miksaj: Efe Demiryoğuran
Mastering: Demirhan Baylan
Grafik Tasarım: Ragıp İncesağır
Fotoğraflar: Özgür Biber


Albümde yer alan müzisyenler: Rubato (1), Cahit Berkay (3), Cem Adrian (3), Birsen Tezer (4), Gürol Ağırbaş (4), Yurdal Tokcan (5, 7), Göksel Baktagir (5, 7), Erdem Sökmen (7), Tuğba Tezer (7), Okay Aynur (2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10), Efe Demiryoğuran (2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10), Cihangir Arslan (2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10), Saygın Akbudak (2, 5), Timur Atasever (7, 9), Uğur Varol (3), Şener Yolal (2, 5, 6, 10), Rustam Mahmudov (6), Gökhan Varol (8), Arıkan Sırakaya (4),  Baran Çak (4), Cihan Güvenç (4).

KIRIK HAVA tanıtımı an itibariyle youtube/adamuzikyapim kanalımızda yayında..


Şarkılar;

1- Kırık Hava

2- Bölüşmek Şart

3- Gönül Yarası

4- Öyle Bir Rüya

5- Makes Hanım
6- Aşk Ayazı
7- Uzak Ufkun Yolcusu
8- Keder
9- Aşkı Gördüm
10- Gülersen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK

BİLGE GÜNAYDIN - DAYDREAMS