Hakan Yılmaz & Kadir Şan Tarhan - Türkülerle Yeniden Çıktı!

HAKAN YILMAZ & KADİR ŞAN TARHAN
TÜRKÜLERLE YENİDEN

Hakan Yılmaz,  Kadir Şan Tarhan ile birlikte hazırladığı ilk albümü ‘Sen Yoktun’ 2015 yılında Ada Müzik etiketiyle yayımlanmıştı. Hakan Yılmaz, yine Kadir Şan Tarhan ile birlikte hazırladığı ve “Türkülerle Yeniden” adını verdiği ikinci albümü 15 Eylül de Ada Müzik etiketiyle müzikseverler ile buluşacak.

Bu albümde hepimizin yıllardır severek dinlediği Dut Ağacı, Mardin Kapı Şen Olur, Tutam Yar Elinden, Can Dedim ki Can Diyesen, Nazende Sevgilim, Gule, Yağmur Yağar, Laçın, Üç Kız Bir Ana ve Hazreti Şahın Avazı’nın da yer aldığı on türkü var..  Bu türküler Hakan Yılmaz’ın eşşiz yorumu ile yeniden hayat buluyor..

Albümün kayıtları, demo kayıt, mixing ve mastering aşamalarına kadar “Harems Stüdyo” da Evren Arkman yönetmenliğinde gerçekleşti. Kayıt, Mix ve Mastering Evren Arkman ve Efe Demiryoğuran tarafından yapıldı. Tüm düzenlemeleri Kadir Şan Tarhan yaptı. Mert Koç ve Kamil Yüksel ise  düzenlemelere katkıda bulunan isimler.

Murat Yazıcı (Bağlama, Tarbüş), Kadir Şan Tarhan (Elektrogitar, Klasik Gitar, Bas), Emre Kayacan (Kabak Kemane), İmdat Taş (Kaval, Duduk, Bağlama), Kamil Yüksel (Klasik Gitar), Mert Koç (Piyano, Klavye, Keman),Bahtiyar Çakmak (Şelpe Bağlama, Bağlama), Okan Yüksel (Vurmalı Çalgılar),  İmdat Taş (Vokal - Le Hanım türküsünde uzun hava, Hazreti Şah türküsü) bu albüme emeği geçen isimler..


Bu albümün dış ve iç kapak deseni ressam Utku Dervent’e ait. Grafik tasarımı ise Hayalgücü Tanıtım‘dan Ragıp İncesağır yaptı.


Hakan Yılmaz’ın albüme ilişkin kendi ifadesi şöyle;

“2011 yılında bir rastlantı eseri Kadir Şan ile yıllar sonra tekrar karşılaştığımızda aklımıza ilk gelen şey birlikte müzik yapmak oldu.  İkimizin de yıllar içinde biriktirdiği onlarca şarkı sözü ve bestesi vardı.  Belki bundan da önemlisi, müzik üzerine, hayat üzerine dışa vurmak istediğimiz düşüncelerimiz, söylemek istediğimiz sözlerimiz vardı.  2012 yılının başında birlikte çalışmaya başladık.  Bu çalışmanın ürünü 2015 yılında çıkardığımız ve on yeni şarkı içeren “Sen Yoktun” albümü oldu.   Sen Yoktun albümünü çıkarır çıkarmaz, bu sefer geleneksel türkülerden oluşan bir albüm yapmaya giriştik.  Ne de olsa türküler bizim ilk göz ağrımızdı.  Ezginin Günlüğü ’nü kurduğumuz ve çıkış yaptığımız yıllarda hem albümlerimizde, hem de konser repertuarlarımızda halk türkülerinin özel bir yeri vardı.  Ama her şeyden önemlisi, çalmaktan, söylemekten, yorumlamaktan ayrı bir zevk aldığımız birer geleneksel sanat eseriydi hepsi.  Hem önceden Ezginin Günlüğü ile seslendirdiğimiz, hem de daha önce kayıtta veya konserde hiç seslendirmediğimiz ama hep dilimizde olan türkülerin arasından on türküyü seçtik; onlara kendi ruhumuzu, zevkimizi kattık ve yeniden yorumladık.  Yıllar önce Ezginin Günlüğü ile içinden geçtiğimiz türkü dönemini hatırlatsın diye de albümün adını “Türkülerle Yeniden” koyduk.    

Bu albüm artık bizden çıkacak, doğacak, dinleyicilerin müzik evreninin bir parçası olacak.  Umarız ki herkese zevk, umut, neşe ve bilgelik veren bir eser olsun ve öyle anılsın.  Bizlerse yeni albümlerin, yeni sözlerin, yeni şarkıların peşine düşeceğiz. “

“Türkülerle Yeniden” 8 Eylül de iTunes’ta Ön Sipariş’te,  15 Eylül ile 22 Eylül arası ilk kez ve sadece Apple Music ve iTunes’ta olacak.

Daha Fazlası için TIKLA!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK