Fazıl Say - Chopin Nocturnes



FAZIL SAY’IN “CHOPIN NOKTÜRNLER” ALBÜMÜ RAFLARDA!

NOKTÜRNLER BU YAZ RUHUNUZU DİNGİNLEŞTİRECEK.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın; romantik dönemin piyano için yazılmış en güzel ve en tanınmış parçaları olan Chopin’in noktürnlerini yorumladığı “Chopin Noktürnler” albümü raflarda yerini aldı. Piyano denildiğinde akla gelen ilk eserlerden olan ve “gece müziği” anlamına gelen noktürnlerden oluşan “Chopin Noktürnler”; hislendiren, sakinleştiren, duygulandıran melodik yapısıyla yaz gecelerine dinginlik getirecek bir albüm...


Fazıl Say’ın, dünyada ilk kez 2017 yılında Warner Müzik tarafından yayınlanan “Chopin Noktürnler” albümü, Türkiye’de ilk kez Ada Müzik etiketiyle müzikseverlere ulaşıyor.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say dünyada büyük ilgi gören “Chopin Noktürnler” albümünde, Chopin’in romantik dönemde piyano için yazdığı en güzel ve tanınmış parçaları olan noktürnlerini yorumluyor. “Chopin Noktürnleri”nin çok dinlendirici bir albüm olduğunu ifade eden Say, albümle ilgili olarak “Stresli ve zor hayatlarımızda bu parçaların, bu yaz bizi bir suyun sakinliğine ve bir rüzgârın naif esintisine doğru çekip, ruhlarımızı dinginleştireceğine inanıyorum” şeklinde konuşuyor.

Fazıl Say’ın “güzel yaz gecelerinin sakin müziği” olarak tanımladığı noktürnler, müzikseverleri yaz tadında bir müzik ziyafetine davet ediyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ada müzik 25. yılını kutluyor

BANU KANIBELLİ & FRİDAYS FOR FUTURE TURKEY - DÜNYA EVİM VE YANIYORSA

BAKİ DUYARLAR - JAZZ ARK